Bouwvakkersfeest Kindcentrum Wytgaard als afsluiting leesproject

Wytgaard - Kindcentrum Wytgaard organiseerde vrijdag 26 januari het Bouwvakkersfeest. Het was de feestelijke afsluiting van een leesproject.

Uit de vijf boeken die tijdens het project gelezen waren, kozen de kinderen ‘Kom uit die kraan’ van Tjibbe Veldkamp als favoriet. Tijdens het Bouwvakkersfeest was de onthulling van een nieuwe speelhoek, geïnspireerd op dit boek.

Leesproject

Vorig jaar deden 21 gezinnen met kinderen in de leeftijd van twee tot acht jaar mee aan het leesproject. Ouders kwamen gedurende tien weken elke veertien dagen bij elkaar om een nieuw prentenboek te introduceren en vervolgens thuis, op school en op de opvang te lezen. Dit voor ieder gezin in de taal die thuis gesproken wordt. Tijdens de ‘boekenavonden’ werden elke keer onderdelen van de taalontwikkeling van het jonge kind besproken en hoe je dit positief kunt beïnvloeden.

Het benadrukken van een goede ontwikkeling in de ‘eigen’ taal, de ontwikkeling van saamhorigheid en betrokkenheid binnen het Kindcentrum en bij de kinderen thuis waren de grootste speerpunten binnen dit project.

Het project werd gefinancierd door gelden vanuit ‘Kansen voor kinderen’ van de gemeente Leeuwarden.