Overval slijterij in Opsporing Verzocht

Leeuwarden - LEEUWARDEN - In de uitzending van komende dinsdag besteedt 'Opsporing Verzocht' aandacht aan de overval op een slijterij van een supermarkt aan de Van Loonstraat in Leeuwarden. Die overval vond op 1 september vorig jaar plaats.

LEEUWARDEN - In de uitzending van komende dinsdag besteedt 'Opsporing Verzocht' aandacht aan de overval op een slijterij van een supermarkt aan de Van Loonstraat in Leeuwarden. Die overval vond op 1 september vorig jaar plaats. De identiteit van de overvaller bleef tot nu toe onbekend. Daarom schakelt de politie nu de hulp van mogelijke getuigen in die de overvaller op basis van beelden herkennen.

Vuurwapen

Op 1 september rond vijf uur kwam een man de supermarkt binnen, waarna hij bij de deur van de afgesloten slijterij wachtte. Een medewerker opende de slijterij, waarna de man mee naar binnen liep. Bij de balie in de slijterij haalde de onbekende man een vuurwapen uit zijn kleding en onder bedreiging hiervan dwong hij de medewerker van de winkel geld uit kassa aan af te geven. Nadat de overvaller geld had gekregen vluchtte hij de winkel uit. De overval werd vastgelegd door een bewakingscamera. De beelden zijn ook te zien op de website van het programma. Wie de verdachte herkent, kan contact opnemen met de opsporingstiplijn 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 en tijdens de uitzending via een second screen.