ROC Friese Poort trapt af met LF2018 programma Midden yn ‘e Mienskip

Leeuwarden - ROC Friese Poort in Leeuwarden trapte op donderdag 8 februari af met haar programmapresentatie voor LF2018: ‘Midden yn ‘e Mienskip’.

Herman van Veen onthulde het uit 484 bestaande schilderijtjes bestaande mienskipschilderij Elts&1. Drie jaar geleden schilderden hij en burgemeester Ferd Crone de eerste schilderijen van het doek. Met de onthulling ervan is het culturele jaar voor ROC Friese Poort officieel gestart. Dat bestaat uit eventweken op school, het meewerken aan projecten uit het bidbook en maatschappelijk betekenisvolle projecten.

Programmapresentatie en mienskipschilderij

Naast de onthulling van het schilderij was er een heuse Midden yn ‘e Mienskip-programmapresentatie, inclusief een markt met projecten. Studenten horeca maakten een eetbaar schilderij volgens het Dutch Cuisine principe en studenten haarverzorging maakten Mata Hari-kapsels. Het mienskipschilderij Elts&1 oogstte veel bewondering. Samen verbonden vormen de 484 schilderijen het ‘gezicht’ van de mienskip van ROC Friese Poort. De schilderijen werden geschilderd door studenten en medewerkers. Studente Florianne Zwart over haar schilderij: ‘Mienskip betekent voor mij ‘Samen’. Het samen uitvoeren, het delen, elkaar helpen waar nodig is. Samen sta je sterker dan in je ééntje.’

Midden yn ‘e Mienskip: betekenisvolle projecten, inspirerende leerervaringen, waardevolle mensen

ROC Friese Poort wil verbonden zijn met de regio en ‘midden yn’e mienskip’ staan. Met het project Midden yn’e Mienskip haakt de onderwijsinstelling aan bij de ambitie van Leeuwarden/Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa 2018 (LF2018). Met betekenisvolle projecten en inspirerende samenwerkingen wil ROC Friese Poort studenten mooie leerervaringen bieden. Van eventweken op school tot het meewerken aan projecten uit het bidbook tot het uitvoeren van maatschappelijk betekenisvolle projecten. Om zo studenten net dat beetje extra mee te geven voor hun persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap. Niet alleen in 2018, maar ook daarna. Remco Meijerink, voorzitter van het college van bestuur: ,,Studeren is bij ons meer dan het leren van een vak. We zien in de maatschappij een groeiende behoefte aan zin- en betekenisgeving. Wij vinden ook de persoonlijke vorming van studenten belangrijk. Dat ze meer leren over zichzelf, de wereld en de ander. Midden yn ‘e Mienskip is een van de projecten waarmee we daaraan invulling geven."