Met pake en beppe naar HCL en Oldehove

Leeuwarden - Kinderen en hun pakes en beppes opgelet! Ontdek tijdens de voorjaarsvakantie wat nou écht typisch Liwwadders is, in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en bovenop de Oldehove.

HCL

Van dinsdag 27 februari tot en met vrijdag 2 maart is er van 13.00 tot 17.00 uur veel te beleven in het HCL. Doe mee aan de rondleiding door onze LFCH2018 expositie ‘Leeuwarden, de mooiste stadsgezichten (1600-nu)’ en creëer daarna jouw eigen stadsgezicht. Luister naar verhalen in de Schatkamer van Leeuwarden en beslis daarna zelf wat typisch Liwwadders is. Of ga aan de slag tijdens een van onze workshops en vul een buisje voor het DNALWD2018 kunstwerk; leer middeleeuws schrijven met ganzenveer; maak een lakzegel met het wapen van Leeuwarden; knutsel je eigen Oldehove; maak een selfie in Gouden Eeuw stijl; houd eens eeuwenoude archeologische vondsten vast; of doe een speurtocht langs gevelstenen.

Oldehove

Speciaal voor ‘Pake & Beppe’ komt de Oldehove van dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur tijdelijk uit de winterslaap en opent de deur. Ontdek waarom deze beroemde Liwwadder toren zo scheef en alleen staat. En klim naar het dak, om te genieten van het prachtige uitzicht over onze culturele hoofdstad van Europa. Het kan koud zijn in deze tijd van het jaar, dus warm aankleden wordt aanbevolen. Na afloop is er warme chocolademelk in het HCL.

Help pake & beppe de vakantie door

Deze activiteitenweek in de voorjaarsvakantie is een initiatief van Friese musea en archieven in samenwerking met Museumfederatie Fryslân. Van 27 februari tot en met 2 maart is de toegang voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar gratis, op vertoon van hun pake, beppe of andere volwassene. Er doen dit jaar veertig instellingen mee, verspreid over de hele provincie Fryslân. Samen organiseren zij activiteiten die leuk zijn voor jong en oud. Thema van deze zeventiende editie is ‘Typisch Fries’. Een overzicht van alle deelnemers en activiteiten staat op www.museum.frl/pakebeppe.