Hoogvliegers gezocht voor Hoogvliegerdag op Vliegbasis Leeuwarden

Leeuwarden - Stichting Hoogvliegers vliegt - het hele jaar door en vanaf elk vliegveld in Nederland - met zieke en gehandicapte kinderen. Piloten, waaronder beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd en vliegtuig daarvoor beschikbaar.

Meer dan vijftien keer per jaar wordt er een Hoogvliegerdag georganiseerd. Op zaterdag 16 juni wordt er voor de vierde keer samen met de Koninklijke Luchtmacht een Hoogvliegerdag georganiseerd op Vliegbasis Leeuwarden. Deze dag is bedoeld voor kinderen uit Leeuwarden en wijde omgeving. Alles wordt uit de kast getrokken om de kinderen een dag te bezorgen die ze niet zullen vergeten. Naast het piloot zijn, genieten ze van vliegtuigen, vrachtwagens, brandweerauto’s, vliegsimulatoren en nog veel meer activiteiten, zodat het hele gezin een dagje uit heeft. Wil je Hoogvlieger worden of wil je iemand opgeven? Dan gelden de volgende regels:
  • Je hebt nog niet eerder gevlogen met of dankzij Stichting Hoogvliegers (want dan ben je al een Hoogvlieger)
  • Je hebt een ernstige of chronische ziekte of bent verstandelijk of lichamelijk gehandicapt
  • Je valt in leeftijdscategorie van zes tot en met zeventien jaar.
  • Je woont in Leeuwarden of wijde omgeving (woon je buiten deze regio, dan kun je je ook aanmelden voor één van de andere dagen bij jou in de buurt).
Meld je aan via www.stichtinghoogvliegers.nl en wellicht word jij ook Hoogvlieger en ben jij erbij op Vliegbasis Leeuwarden op 16 juni. Vragen of een aanmeldformulier ontvangen? Mail dan naar Tjerk van Dijk (tjerk.van.dijk@stichtinghoogvliegers.nl). Om alvast een beetje in de stemming te komen vind je hier het verslag met foto's en video van de Hoogvliegerdag op Vliegbasis Leeuwarden van 2017.