Horeca Leeuwarden neemt culinaire evenement Ljouwert Culinair over

Leeuwarden - Ljouwert Culinair wordt verplaatst van het Oldehoofsterkerkhof naar de Tweebaksmarkt. Ook wordt het culinaire evenement overgedragen aan de horecabedrijven in deze straat.

Lionsclub Ljouwert ’80 verzet haar bakens en vindt het evenement niet meer passen bij haar doelstellingen. ,,We hebben dit evenement vijftien jaar met veel plezier georganiseerd, er is echt sprake van een traditie. Voor ons is het nu tijd om wat anders te gaan doen', aldus Lennard Drogendijk.

Ljouwert Culinair trekt jaarlijks onder de Oldehove zo’n 10.000 bezoekers. Drie dagen genieten culinaire liefhebbers van de hapjes en drankjes van de Leeuwarder horeca. Het concept van Ljouwert Culinair blijft overeind. ,,Een bijzonder sterk concept, op een centrale plaats elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Als horeca willen we dit niet missen", aldus Baukje de Vries, eigenaar van de Ierse pub Paddy O’Ryan. In 2017 draaiden de horecabedrijven al proef met Kleintje Culinair. Dit jaar zal Ljouwert Culinair op 14 en 15 september op de Tweebaksmarkt/Druifstreek  plaatsvinden. In totaal zullen zo'n achttien horecazaken zichzelf op deze nieuwe locatie presenteren.