Beroemde Friezen in Museumjeugduniversiteit

Leeuwarden - De Museumjeugduniversiteit staat dit jaar in het teken van beroemde Friezen. Tijdens een viertal colleges vertellen experts alles over de illusies van Escher, de revolutionair Troelstra en Redbad, de middeleeuwse koning van Friesland.

De colleges beginnen op 11 maart en zijn geschikt voor nieuwsgierige kinderen van zeven tot dertien jaar. Aanmelden kan via de website van de Museumjeugduniversiteit.

Escher is een van de bekendste kunstenaars uit Friesland. De werken van deze wereldberoemde graficus spelen met je gevoel van waarneming. Hoe werkt dat precies in onze hersenen? Tijdens de eerste twee colleges leggen experts uit wat de werken van Escher ons vertellen over het brein. In het daaropvolgende college wordt meer verteld over de revolutionair Piter Jelles Troelstra. Via een interactieve workshop ervaren de kinderen hoe het was om de revolutionair Troelstra of een van zijn tegenstanders te zijn. In het laatste college vertelt Nathalie Scheenstra meer over een van de bekendste Friese koningen, Redbad.

Museumjeugduniversiteit De Museumjeugduniversiteit is in 2009 gestart in het Rijksmuseum van Oudheden in samenwerking met de Universiteit Leiden. Inmiddels worden er jaarlijks in meer dan vijftig musea kindercolleges gegeven. De colleges in Friesland worden georganiseerd door een samenwerking van Tresoar en het Fries Museum. De colleges zijn bij te wonen voor €20,- en vinden plaats op zondag 11 maart, 8 april, 15 april en 13 mei op verschillende locaties in de binnenstad van Leeuwarden. Elk college begint om 11.30 uur en kinderen ontvangen na afloop een diploma. Kijk voor meer informatie op de website van het Fries Museum.