Inschrijvingen innovatielab DORP 2018 geopend

Leeuwarden - Studenten, ondernemers, kunstenaars en wetenschappers kunnen zich vanaf heden inschrijven voor DORP 2018.

Op het tiendaagse innovatielab voorafgaand aan het festival Welcome to The Village in Leeuwarden, werken jaarlijks honderdvijftig mensen samen om duurzame projecten te bedenken, ontwikkelen en ook meteen te testen.

DORP is ontwikkeld als praktische opmaat naar een circulaire economie in 2050. Hier wordt gewerkt aan een wereld die energieneutraal is, waar afval een grondstof is en elke druppel water opnieuw gebruikt wordt. Organisaties en innovators met een goed idee of duurzaam project krijgen in DORP de ruimte om hun ideeën eerder te testen in hun innovatieproces. Het idee hierachter is even simpel als ambitieus: als een idee werkt in de tijdelijke mini-maatschappij die een festival is, dan kan het ook in de echte wereld toegepast worden.

In DORP werken daarom ondernemers, wetenschappers, kunstenaars en studenten van 13 tot en met 22 juli samen in interdisciplinaire teams aan verschillende uitdagingen. Ze zullen baanbrekende ideeën vertalen naar een eerste prototype, duurzame innovaties verder ontwikkelen en deze tijdens het festival testen met behulp van zo’n achtduizend festivalgangers.

Zo werd er in een eerdere editie van dit living lab een insectenburger ontwikkeld, wist het Britse Comp-A-Tent het business model voor haar recyclebare tenten te herzien en bouwde Puzzle Peace succesvol het prototype van hun herkenbare modulaire meubels.

Ook in 2018 worden projecten verwacht die de circulaire economie een stapje dichterbij brengen. DORP heeft hiervoor de inschrijvingen geopend voor zowel nieuwe projecten en duurzame innovaties van ondernemers en organisaties, als voor mensen die tien dagen lang hun kennis en vaardigheden in de praktijk willen toepassen als DORPeling.

Op het schitterende recreatieterrein van de Groene Ster zorgt DORP voor onder meer een volledige uitgeruste werkplaats, inspirerende co-creatie sessies, ervaren coaches en experts en vijfhonderd euro werkbudget per project.

Deelname is gratis en als bonus krijgen DORPelingen en innovators ook een toegangskaart voor Welcome to The Village. Inschrijven voor deze unieke snelkookpan voor toegepaste innovatie kan op welcometothevillage.nl/DORP.