Cambuur en NEC houden elkaar in evenwicht

Leeuwarden - SC Cambuur heeft vrijdagavond een welverdiend punt overgehouden aan het thuisduel met koploper NEC. De Leeuwarders en de Nijmegenaren hielden elkaar met 1-1 in balans.

De manschappen van trainer René Hake stijgen (op doelsaldo) van de dertiende naar de twaalfde plaats omdat naaste concurrent Almere City een nederlaag leed bij Jong AZ.

Wedstrijdverloop

Het spel golfde vanaf de aftrap flink op en neer. De bezoekers mochten in de openingsfase een paar corners nemen, zonder daaruit gevaarlijk te worden. Nog net binnen het kwartier kreeg Justin Mathieu een prima mogelijkheid, maar zijn schot werd gekraakt. Kort daarop profiteerde Anass Achahbar bijna van een ongelukkige actie van Jordy van Deelen; Erik Cummins redde fraai. Cummins deed op het halfuur andermaal van zich spreken door prima uit zijn doel te komen. Voorts waren de Nijmegenaren een stuk dreigender en dat werd in de 43ste minuut in de score uitgedrukt. Een vrije trap van Arnaut Groeneveld werd door Frank Sturing ingekopt waarna Achahbar (hij leek overigens buitenspel te staan) het laatste tikje gaf: 0-1. Op slag van rust ontbrak het Cambuur tot tweemaal toe aan het nodige geluk. Martijn Barto (op aangeven van Kip) kopte rakelings naast en Mathieu stuitte op doelman Joris Delle. 

De teams hervatten de wedstrijd zonder wijzigingen.

Zes minuten na de pauze kwamen de Leeuwarders op schitterende wijze op gelijke hoogte. Daniel Crowley bracht met een bijzonder fraaie boogbal Van Deelen in stelling, die de bal onberispelijk tegen de touwen joeg: 1-1. Crowley zag de bal in de 58ste minuut op de onderkant van de lat ketsen. Vervolgens bleef het - terwijl de oostenwind ijskoud door het stadion sneed - een enerverend duel en zochten beide elftallen naar de winst. Ondanks meerdere veelbelovende aanvallen over en weer bleef de stand onveranderd. Crowley, hij viel in positieve zin het meest op, zag in de slotfase nog een vlammend schot op de vuisten van Delle belandden. Van Deelen werd door het aanwezige publiek tot man of the match uitgeroepen. 

Opstelling Cambuur

Cummins, Van Wermeskerken, Schilder, Van der Laan, Van Deelen, Kip ('82 Rosheuvel), Crowley, Boerlage, Daniels ('59 Kallon), Barto, Mathieu ('59 Van Kippersluis)

Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Achahbar ('43), 1-1 Van Deelen ('51)

Scheidsrechter Kamphuis gaf geel aan Crowley (Cambuur) en Groeneveld (NEC).

Aantal toeschouwers: 7262