Triassers succesvol op NK Shorttrack Junioren

Utrecht - Twee bronzen medailles, zeven zilveren medailles en zeven gouden medailles scoorden de shorttrackers van Trias Shorttrack dit weekend tijdens het NK Junioren in Utrecht. Sven Roes veroverde bovendien de titel Nederlands kampioen A-junioren.

Zestien Triassers hadden zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap tijdens de KNSB-voorrondes die eerder dit seizoen werden verreden. Het NK-junioren startte zaterdag met de 1.500 meter. Bij de C-junioren sleepte Jenning de Boo het brons in de wacht. Terwijl bij de A-junioren Robin van Riet naar zilver reed en Sven Roes naar goud.

De zaterdag werd afgesloten met aflossingswedstrijden. Bij de C-junioren meisjes haalde het team van Femke de Boer, Sytske van der Meer, Esmee Roes en Anna-Marit Sybrandi overtuigend goud. Bij de C-junioren jongens nam het Trias-viertal met Jenning de Boo, Dedmer Bouma, Samuel Jansen en Brian van Riet ook direct de leiding en hield die positie de hele drie kilometer vast. Bij de A/B-junioren moest het Triasteam van Hessel van Berkum, Niels Kingma, Robin van Riet en Sven Roes het team van Noord-Brabant uiteindelijk voor laten gaan. Na een spannende strijd was het zilver voor het team uit Leeuwarden. 

De zondag werd afgetrapt met de 500 meters. Bij de C-junioren meisjes was het zilver voor Femke de Boer. Bij de B-junioren was er goud voor Niels Kingma en bij de A-junioren ook goud voor Sven Roes. A-junior Iris Veenstra reed geen podium, maar stond tijdens het NK wel op alle afstanden in de A-finale. Laatste afstand was de 1.000 meter. Na een spannende strijd met een valpartij en penalty bij de C-junioren meisjes pakte Femke de Boer zilver. Zilver was er ook bij de C-junioren jongens voor Jenning de Boo. Bij de B-junioren jongens reed Niels Kingma zich naar het brons, terwijl Sven Roes zich bij de A-junioren in een strakke rit en moordend tempo naar het goud reed. In de afsluitende superfinale ging de strijd om wie zich in zijn categorie Nederlands kampioen mocht gaan noemen. Bij de C-junioren werd Femke de Boer in het all-over klassement tweede, terwijl bij de B-junioren het zilver naar Niels Kingma ging. Sven Roes reed in de superfinale naar het goud en werd derhalve Nederlands kampioen Junioren A.