Taart van Tonny stopt met bakken

LEEUWARDEN - Tonny Overdiep sluit vanaf 25 maart de deuren van zijn zaak De Taart van Tonny op de Oostersingel in Leeuwarden. Door financiële tegenslagen kan hij de zaak niet meer draaiende houden.

De zaak waar verschillende soorten taarten en cupcakes centraal staan is al negen jaar een gevestigde naam in Leeuwarden. Eigenaar Tonny Overdiep begon met zijn zaak negen jaar geleden in de eigen garage in Zuiderburen. Het draaide al snel goed, en toen moest hij zoeken naar een andere geschikte plek. Een kantoorpand op de Oostersingel was de uitkomst. ,,We hebben het pand toen helemaal omgebouwd en daar een taartenwinkel van gemaakt", zegt Overdiep. Voor in de winkel is plek om kinderfeesten en workshops te houden en achterin staat een volledige bakkerij.

Jongensdroom in duigen

,,Dit was echt mijn jongensdroom. Inmiddels ben ik gescheiden en dat heeft helaas tot financiele problemen geleid. De hypotheek oversluiten is niet mogelijk op één naam na de scheiding. Daarnaast had ik nog een zaak in Groningen en die heb ik al eerder verkocht. Daardoor had ik ook een hele druk op mijn schouders. Zowel met de financiele situatie en in combinatie met mijn gezondheid heeft het besluit om te stoppen definitief gemaakt", vertelt Overdiep.

Hij kijkt wel tevreden terug. ,,Ik heb verschillende mooie taarten gemaakt. Geen een taart is hetzelfde. Je moet super creatief zijn en de wensen invullen. Dat is altijd mijn drijfveer geweest. Het einde nadert, dat doet zeer."

Wat Tonny in de toekomst gaat doen weet hij nog niet. ,,Ik val straks in een zwart gat want ik heb even helemaal niks meer. Het lijkt mij leuk om iets in het onderwijs te gaan doen. Ik heb hier veel stagiaires gehad en ik heb ook gastlessen gegeven op scholen. Voorlopig is het een beetje blanco en ik wil eerst alles op een rijtje zetten", besluit Overdiep.