Asieldieren van de week bij De Wissel

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw

aandacht voor asieldieren.

Dit keer gaat het om drie jonge konijntjes. Afgelopen december kregen wij drie konijnen binnen die los op straat liepen: twee mannetjes en een vrouwtje. Het laat zich bij konijnen dan al snel raden dat het hier niet bij ging blijven... Op 12 januari is moederkonijn Ansje dan ook bevallen. Haar zes jongen zoeken nu nieuwe tehuizen, het gaat om drie mannetjes en drie vrouwtjes, waarvan één mannetje al gereserveerd is en een mannetje en vrouwtje al samen herplaatst zijn.

Aangezien deze konijnen veel aandacht hebben gekregen zijn ze waarschijnlijk erg leuk voor een gezin met kinderen, ze komen uit zichzelf naar je toe en komen dan regelmatig lekker even bij je liggen. We laten ze tevens een aantal keer met een (grote) hond kennismaken, dus met een sociale hond moeten ze goed overweg kunnen. Konijnen zijn slimme dieren, en zeker jonge konijnen zijn ook erg speels. We zoeken mensen die ze een uitdagend verblijf aanbieden (of ze misschien zelfs trucjes aan gaan leren) en waar ze als koppel, of in ieder geval bij een ander konijn geplaatst worden. Een konijn kan ook bij voldoende aandacht van mensen namelijk niet alleen geplaatst worden, aangezien ze erg sociaal zijn. Wij plaatsen deze konijntjes dan ook niet als ze geen gezelschap krijgen. Omdat mannetjes en vrouwtjes onderling problemen kunnen geven plaatsen wij onze konijnen verder niet als man/man of vrouw/vrouw koppel. Bij voldoende ruimte is het maken van groepjes in overleg wel mogelijk.

Er zijn nog drie konijntjes beschikbaar, het zwarte is een mannetje en de twee wit/blauwe zijn vrouwtjes, ze zijn nu negen weken oud.

De mannetjes kunnen nog niet gecastreerd worden op het moment dat ze naar hun nieuwe baasjes verhuizen. Zij zullen dus tijdig gescheiden moeten worden van uw vrouwtje als deze niet gecastreerd is en kunnen dan na castratie weer bij het vrouwtje gezet worden. Dit is qua huisvesting wel iets waar rekening mee gehouden moet worden. Wilt u met ons, contact opnemen kijk dan op dewissel.dierenbescherming.nl of bel 058 2664300. Natuurlijk vragen wij ook aandacht voor alle andere dieren in onze opvang.