Wijkvereniging Bilgaard begint met fietsclub

Leeuwarden - Fietsclub Bilgaard gaat dit voorjaar van start. Iedere dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur wordt er in een groep een rondje door de omgeving gefietst. Jong of oud, wel of niet elektrisch ondersteund, iedereen mag zich hierbij aansluiten.

De fietstochtjes beginnen en eindigen bij wijkcentrum Bilgaard en zullen van te voren door een wegkapitein worden bedacht. De eerste paar keer krijgt iedereen ook een routebeschrijving, waardoor de route later nog eens kan worden gefietst. Deze routes gaan langs de mooiste plekjes door en in de omgeving van Leeuwarden. Denk daarbij aan routes langs de Dokkumer Ee naar Wyns, het Groene Ster gebied, Dekamastate, de Potmarge, het Poptaslot in Marssum of misschien zelfs wel naar het zonne-pontje bij Suwâld. De afstanden zullen eerst liggen tussen de 10 en 15 km. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden zonodig meerdere groepen ingedeeld naar (bijvoorbeeld) gewenste afstand, snelheid of leeftijd.

Fietsvaardigheid

De wijkvereniging werkt bij dit initiatief nauw samen met fietsdocenten van de Fietsersbond Fryslân. Zij zorgen de eerste paar keer voor de routes en organiseren voorafgaand aan de start ook een intake-training. Daarbij wordt een fietsparcours uitgezet en zal onder meer ingegaan worden op het fietsen in een groep en mogelijke attentiepunten onderweg. De Fietsersbond ondersteunt dit initiatief omdat blijven fietsen van belang is om de fietsvaardigheid te behouden. Hierdoor blijven mensen langer zelfstandig mobiel en draagt het daarnaast bij aan de persoonlijke conditie en de sociale contacten in de omgeving. Om dat laatste te benadrukken staat voor de start koffie / thee en iets lekkers klaar in het wijkcentrum Bilgaard om 09.30 uur.

Belangstelling? Meld je aan

Heb je belangstelling om mee te doen met de fietsclub Bilgaard? Vul dan het belangstellingsformulier in op de facebook pagina fietsclub Bilgaard: www.facebook.com/fietsclubBilgaard. Op dinsdag 27 maart om 10.00 uur is er in het wijkcentrum Bilgaard een informatiebijeenkomst waarin meer wordt verteld over de fietsclub Bilgaard en tevens vragen worden beantwoord. Vooraf kunnen ook al vragen worden ingestuurd via de e-mail: wijkservicepunt@bilgaardnet.nl of een belletje naar Roelof Schuurman via het nummer: 058 2663327.