Ensemble en pianist speelt pianosextet Glinka

LEEUWARDEN - Het pianosextet in Es groot van de Russische componist Mikhail Glinka wordt zondag 25 maart om 16.00 uur ten gehoren gebracht. Het concert vindt plaats in de Kanselarij in Leeuwarden.

Het Grand Sextet voor piano en strijkkwintet is geïnspireerd op de Italiaanse opera. Het werk bevat talloze verwijzingen naar de liefde van de componist voor een pianiste die hij in Milaan had ontmoet.

De pianopartij zal gespeeld worden door Casper Weijtenburg. Casper heeft van zijn dertiende tot zijn negentiende klassiek piano gestudeerd aan de Jonge Talentenklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2016 speelde Casper samen met het Wachtkamerorkest uit Leeuwarden het twaalfde pianoconcert van W.A. Mozart.

Het strijkersensemble bij dit concert bestaat uit Joëlle Westra (viool), Amarens Salverda (viool), Joanne Weijtenburg-Vegter (altviool), Femke de Vries (cello) en Gea Dijkstra (contrabas).

Naast het sextet van Glinka, wordt een strijkersserenade van Glinka’s tijd- en landgenoot Vasily Kalinnikov gespeeld. Hierbij zullen de strijkers versterkt worden door violiste Jenny Luth. Ten slotte staan twee divertimenti voor strijkers van W.A. Mozart op het programma.

Meer informatie: www.oeralindastrijkkwartet.nl.