Doorloper | Een school bouwen in Bolivia

Leeuwarden - De Doorloper van deze week staat in het teken van veertien jongeren uit de Fontein kerk in Leeuwarden. Aankomende zomer gaan zij drie weken naar Puerto Rico, Bolivia, om daar een school te bouwen.

Algemene info: Doordat wij, samen met World Servants, een tweetal klaslokalen gaan bouwen, kunnen vijftig extra kinderen naar school. De stad Puerto Rico is onderdeel van de gemeente El Torno. De gemeente telt zo’n 56.096 inwoners en ligt iets meer dan dertig kilometer ten zuiden van Santa Cruz. Zo’n 60% van de Boliviaanse gezinnen leeft onder de armoedegrens. En juist die gezinnen willen wij helpen!

Ons doel: Geld ophalen voor ons project zodat wij ons in kunnen zetten voor mensen die het minder hebben dan ons. Om dit te bereiken vliegen wij deze zomer naar Bolivia om te bouwen aan verandering.

We kunnen niet zonder: Sponsoren. Om drie weken naar Bolivia te gaan en daar te bouwen, kost ons als groep 39.000 euro. We zijn het hele jaar door bezig met acties zoals sponsorlopen organiseren op basisscholen, spullen op marktplaats verkopen, diners organiseren, kerstbomen hakken en verkopen etc. etc. In het kader van acties uitvoeren, organiseren wij op 24 maart een rommelmarkt/bazaar in De Fontein aan de Goudenregenstraat 77 in Leeuwarden. Deze begint om 9.30 en duurt tot 14.00 uur. De gehele opbrengst van deze dag zal gaan naar ons project. Naast de spullen die worden verkocht, kan ook een bakje koffie, thee, zelfgemaakte cake, soep en broodjes worden genuttigd.

Een feestje bouwen doen we als: De rommelmarkt/bazaar een groot succes wordt. Hier gaan we uiteraard wel van uit! Daarnaast is een feestje zeer zeker op zijn plaats als we het gehele bedrag hebben binnengehaald.

De rommelmarkt/bazaar is voor ons: Een kans om ons als team in te zetten om iets moois voor elkaar te gaan krijgen. Door krachten te bundelen en tevens elkaars sterke eigenschappen volop te benutten kunnen we hier een grote knaller maken.

Als het bedrag is opgehaald: Dan aan we door met voeren van acties. World Servants heeft ons een uitdaging gegeven om een extra bedrag op te halen van €5.500. Uiteraard willen wij dit bedrag ook binnenhalen.

Wat ons als groep bindt is: Dat wij gebruik maken van elkaars kwaliteiten.

We hopen door te gaan tot: We het gehele bedrag hebben opgehaald en naar Bolivia kunnen. Wilt u helpen ons doel te bereiken? Doneren kan via www.worldservants.nl/actieplatform/groep/leeuwardendefontein of via NL70 RABO 0303564466 t.n.v. World Servants Nederland onder vermelding van BO218, groep de Fontein. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze acties en ons project? Dit kan via Facebook: wsdefontein of via onze website: www.wsdefontein.nl. Voel je vrij om voor vragen of een reactie te mailen naar wsdefontein@gmail.com.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.