Comenius Leeuwarden hanteert loting

Leeuwarden - Het lijkt erop dat er verschuivingen in leerlingenstromen plaatsvinden in Leeuwarden. Vanwege een record aantal aanmeldingen heeft CSG Comenius de vorig jaar aangekondigde loting nu doorgezet.

Nog niet eerder kon de scholengemeenschap in haar 25-jarig bestaan zoveel leerlingen inschrijven. Na de forse groei in de aanmeldingen afgelopen jaar was de scholengemeenschap genoodzaakt een leerlingenstop in te voeren.

Zowel voor de nieuwe school @Forum als voor Mariënburg werd een leerlingenstop aangekondigd. Voor @Forum is nu een 17-tal leerlingen uitgeloot. In overleg met de ouders en de uitgelote leerlingen wordt een passend alternatief gezocht.

De aangemelde leerlingen voor Mariënburg (havo/atheneum) konden nipt geplaatst worden. Ook het aantal aangemelde leerlingen voor vmbo-basis en kader is meer dan verdubbeld. Landelijk lopen de beroepsgerichte vmbo-afdelingen juist terug.

Met ingang van 1 augustus betrekt CSG Comenius een extra gebouw aan de Plataanstraat 1.  Het is uitzonderlijk dat scholen in Fryslân een leerlingenstop hanteren.