Cambuur ziet droomstart in nachtmerrie eindigen bij Fortuna Sittard

Sittard - SC Cambuur heeft vrijdagavond aan het uitduel tegen Fortuna Sittard een flinke kater overgehouden. In Limburg werd, na een 0-2 voorsprong, met 3-2 verloren.

Dankzij het puntenverlies zakken de manschappen van trainer René Hake van de twaalfde naar de dertiende plaats.

Wedstrijdverloop

Cambuur kende een droomstart. Al na vijf minuten zette Matthew Steenvoorden de 0-1 op het scorebord. Het werd vier minuten daarna nóg mooier voor de Leeuwarders toen Robbert Schilder van achteruit Alvin Daniels de diepte in stuurde over rechts en hij op zijn beurt Ricardo Kip vond die de voorzet op maat kinderlijk eenvoudig tegen de touwen joeg: 0-2. Reeds in de elfde minuut verkleinde Lisandro Semedo de achterstand en in de zeventiende minuut was het zowaar alweer gelijk. De 2-2 werd gescoord vanaf de stip. Semedo was andermaal trefzeker en de thuisclub mocht arbiter Dieperink zeer dankbaar zijn voor het wel heel gemakkelijk toekennen van de penalty (hands Sai van Wermeskerken was de uitleg van de fluittist). Ondanks de dubbele tegenslag behield Cambuur geloof in eigen kunnen en had men de wedstrijd vervolgens redelijk in handen op het loodzware veld. De grasmat had namelijk veel weg van een pas ingezaaide knollentuin. Op slag van rust voorkwam Erik Cummins een achterstand nadat Daniel Crowley behoorlijk opzichtig een counter van de thuisclub inluidde. Cummins hield z'n hoofd er prima bij toen Stefan Askovski dacht te gaan scoren. 

De wedstrijd werd zonder wijzigingen hervat.

In de 48ste minuut was Martijn Barto gevaarlijk op aangeven van Daniels. Dertig tellen later hield Cambuur open huis maar bracht Cummins redding op een inzet van Semedo. Steenvoorden liep in de 57ste minuut tegen geel aan en dat was zijn twaalfde (!) van het seizoen en dus moet de verdediger volgende week opnieuw een duel schorsing uitzitten. Na de pauze had Fortuna Sittard grotendeels het betere van het spel en nam het in de 71ste minuut - verdiend - de leiding in de wedstrijd. De manier waarop de 3-2 tot stand kwam was ronduit zuur; Crowley maakte hands en dit keer was het wél duidelijk zichtbaar en dus viel de arbiter niets te verwijten toen hij naar de stip wees. Semedo faalde ook nu niet vanaf elf meter en maakte zijn derde van de avond. In de 78ste minuut leek de 3-3 een formaliteit toen Issa Kallon - na een geweldige voorzet van Xander Houtkoop - de bal op een meter afstand voor een leeg doel overschoot. De onvoorstelbare misser betekende tevens het laatste wapenfeit van de Leeuwarders die derhalve puntloos huiswaarts konden. 

Opstelling SC Cambuur

Cummins, Van Wermeskerken ('80 Van Kippersluis), Steenvoorden, Schilder, Van Deelen, Kip, Crowley, Boerlage, Daniels ('72 Kallon), Barto, Mathieu ('59 Houtkoop)

Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (2-2)

Scoreverloop: 0-1 Steenvoorden ('5), 0-2 Kip ('9), 1-2 Semedo ('11), 2-2 Semedo ('17/penalty), 3-2 Semedo ('71 penalty)

Scheidsrechter Dieperink gaf geel aan Heerings, Pinto (Fortuna Sittard) en Steenvoorden (Cambuur).