De Condensloop in een nieuw jasje

Leeuwarden - De Condensloop, vroeger ook bekend als de Friese Vlagloop, start zaterdag 31 maart om 12.00 uur aan de achterkant van Friesland Campina (CCF) aan de Greunsweg, waar tevens de finish ligt.

Voor iedere deelnemer is er bij de eindstreep weer de traditionele tas vol producten van de sponsor van de Condensloop, Friesland Campina.

Nieuw dit jaar
Dit jaar wordt de Condensloop getimed met een chip die in het startnummer zit. Hierdoor krijg je de precieze tijd die je hebt gelopen en kun je goed zien of je jouw persoonlijk record hebt verbeterd of dat je misschien het parcoursrecord hebt verbroken. Hierop staat een tijd van 1:04:59 voor de heren en 1:15:44 voor de dames. Als je het parcoursrecord hebt verbeterd krijg je een mooie geldprijs van €115,-. Dit jaar zijn er nieuwe routes gemaakt .
De 21 km naar de ‘Lytse Geast, de 10 km en de 4 mijl naar de Froskepôle. Natuurlijk zijn er ook nog de 1,2 km kidsrun voor kinderen tot en met tien jaar, de 2,5 km voor kinderen tot en met veertien jaar. Omdat er een nieuwe start- en finish locatie is, zijn er vijf nieuwe routes die starten en finishen op het terrein achter het Friesland Campina complex. Onderweg en na het lopen is er verzorging geregeld. De routes (en meer informatie) kun je bekijken op www.lopeninleeuwarden.nl

Inschrijving
Wie mee wil doen aan de Condensloop kan zich tot en met vrijdag 30 maart voor 20.00 uur inschrijven. Voor alle afstanden is een na-inschrijving mogelijk op de dag zelf tot 11.30 uur. De extra kosten hiervoor bedragen €2,- (geldt niet voor de 2,5 km en de 1,2 km). De kosten voor de loop zelf verschilt tussen de €4,- (kidsrun) en €9,50 (Halve marathon voor niet KNAU leden). Deelname is op eigen risico. Inschrijven kan op lopeninleeuwarden.nl.