Heroes of the Cruyffcourts maken kampioenschappen tot groot succes

Leeuwarden - Zowel meiden als jongens voetbalden woensdag 28 maart jl. om de titel ‘Cruyffcourtkampioen van Leeuwarden’.

Dit jaar was de organisatie in handen van een groep jongeren uit de wijk Heechterp Schieringen, de Heroes of the Cruyffcourt.

De Cruyff Foundation en de Heroes
Al ruim tien jaar ligt er een Cruyff Court in Leeuwarden in de wijk Heechterp-Schieringen. Een kunstgrasveld dat voor iedereen toegankelijk is, beschikbaar gesteld door de Cruyff Foundation. Nieuw is dat er vanaf dit jaar ook Heroes rondlopen in de wijk. Het project Heroes of the Cruyff Courts heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het Cruyff Court. Bv Sport heeft ervoor gezorgd dat Rhandy de Wolf is opgeleid als Cruyff Foundation Coach. Vervolgens heeft hij jongeren in de wijk begeleid om dit sportevenement te organiseren voor alle scholen in gemeente Leeuwarden. Door het organiseren van evenementen krijgen jongeren de kans hun talenten te ontdekken en ontwikkelen en worden ze uitgedaagd iets te ondernemen wat nieuw voor hen is. Samen met Sybold de Boer, werkzaam bij bv Sport, en Wellzo Jongerenwerk is er een prachtig evenement neergezet.

OBS De Twilling en LSV terechte winnaars Cruyffcourt 6vs6
Bijna twintig meidenteams en dertig jongensteams uit gemeente Leeuwarden deden mee aan de 6vs6 Cruyffcourtkampioenschappen. De voorrondes werden verspreid over vijf dagen waarna op woesndag 28 maart de stadsfinales werden gespeeld. Op deze finaledag was het iedere wedstrijd volle bak want verliezen betekende naar huis gaan! Er werden zeer spannende wedstrijden gespeeld. Bij de meiden was de uiteindelijke winnaar OBS de Twilling uit Stiens. In de finale waren zij net iets sterker dan IKC Franciscus door een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Als derde eindigde De Trije Doarpenskoalle uit Reduzum. Bij de jongens ging de finale tussen de Maximaschool en de Leeuwarderschoolvereniging (LSV). De finale eindigde in een 2-0 overwinning voor LSV en daarmee verdiende LSV een ticket voor de kwartfinales. Derde werden OBS Twa Fisken uit Grou en OBS de Pionier. De regionale kwartfinales vinden woensdag 18 april plaats in Leeuwarden en daarin nemen LSV en de Twilling het op tegen de winnaars uit Heerenveen, Kampen en Zwolle. Via Enschede (halve finales) en Den Helder (finales) zouden deze teams zelfs kampioen van Nederland kunnen worden!