Certificaten voor kinderkoks bij afsluiting kooklessen KinderResto

Leeuwarden - Dertig kinderen uit Leeuwarden ontvingen afgelopen week een certificaat voor het met succes volgen van bijzondere kooklessen in het KinderResto van VanHarte.

De kinderen leerden tijdens tien bijeenkomsten niet alleen over gezonde voeding, maar ook over een gezonde leefstijl. ,,Maar de lol in het koken blijft het belangrijkste”, aldus KinderResto-coach Tally Bosma.

Na de meivakantie starten er in Oud Oost en Bilgaard weer nieuwe lessen. Opgeven kan nog via t.bosma@restovanharte.nl. Het KinderResto biedt kinderen de kans om tien weken lang samen te koken voor ouders en familie en te leren over een gezonde leefstijl.

Tien leuke en leerzame middagen in het KinderResto
In tien middagen kwamen thema’s aan de orde als hygiëne, veiligheid, proeven, waar komt onze voeding vandaan, een gezonde leefstijl, sporten, ontspanning en kennis van de wijk. De KinderResto’s werken samen met welzijnsorganisaties uit de wijk en sportscholen. Alle middagen worden begeleid door getrainde professionals. Die zien hoe vriendschappen opbloeien en hoe kinderen trots op zichzelf worden. Op Facebook KinderResto of Instagram SuperchefJeroen kun je dat volgen.
Tally Bosma: ,,Mijn doel is om de kinderen bewuste keuzes te leren maken door ze kennis over voeding te geven. Maar belangrijker is om ze te leren genieten van het koken. Ze geven elkaar complimenten en dan zie je hun zelfvertrouwen groeien. Sommige kinderen van het KinderResto draaien nu mee als assistent en geven hun kennis door aan de nieuwe, jonge chefkoks. Kortom, de sfeer is fantastisch.” Zie ook www.restovanharte.nl/kinderresto.

Alle kinderen zijn welkom bij KinderResto
In Nederland leeft 11% van alle kinderen in een huishouden dat moet rondkomen van een minimum inkomen of lager. Onderzoek en de praktijk van alle dag leren ons dat deze situatie voor opgroeiende kinderen een handicap vormt voor hun kansen in de toekomst en een bedreiging is voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. Juist voor deze kinderen heeft Resto VanHarte KinderResto’s in het leven geroepen. Stichting VanHarte levert op deze manier een bijdrage aan de versterking van de fysieke, mentale en sociale gezondheid van kinderen.