Cambuur moet genoegen nemen met punt tegen Volendam

Leeuwarden - SC Cambuur heeft vrijdagavond averij opgelopen in eigen stadion. De Leeuwarders speelden met 2-2 gelijk tegen FC Volendam.

De manschappen van trainer René Hake stijgen ondanks het puntenverlies van de dertiende naar de twaalfde plaats, maar zagen meerdere - iets hoger staande - concurrenten voor een plek in de play-offs winnen.

Wedstrijdverloop

De openingsfase leverde beide teams een tweetal corners op. Tot echte doelpogingen kwam men niet in dat tijdsbestek. Nog net binnen het kwartier viel dé eerste grote mogelijkheid voor Cambuur te noteren; Xander Houtkoop zag een vlammend schot over de lat ketsen. In de negentiende minuut weerhield Erik Cummins - na een afvallende bal uit een corner - Kevin Visser van scoren. In de 25ste minuut kropen de Volendammers tweemaal achtereen door het oog van de naald. Een kopbal van Sai van Wermeskerken werd gekeerd door doelman Hobie Verhulst, waarna Martijn Barto middels een volley de bal op de paal zag knallen. Kort daarop belandde een uithaal van Daan Boerlage op de vuisten van Verhulst, het bleek een  voorbode van wat komen ging want op het halfuur namen de Leeuwarders de leiding; Houtkoop was de gevierde man, met dank aan prima voorbereidend werk van Ricardo Kip. De voorsprong zou slechts één minuut gaan duren, want in de 31ste minuut bracht Rodney Antwi de 1-1 op het scorebord. In de 39ste minuut kwam Cambuur hernieuwd aan de leiding; Daniel Crowley bekroonde een prachtige actie met zijn eerste doelpunt namens de Leeuwarders: 2-1. 

In de rust bleef Kenny Teijsse - hij speelde allerbelabberdst - in de kleedkamer achter, Darren Rosheuvel was zijn vervanger. 

Crowley liet zich ook in de tweede helft weer snel zien. In de 48ste minuut leek hij andermaal te scoren, maar verdediger Marco Tol kopte de bal vanaf de doellijn over de lat. Voorts bleef het een enerverende wedstrijd omdat beide teams iets aan de stand trachtten te veranderen. De bezoekers hadden een kwartier voor tijd succes; Anthoni Berensteijn, pas ingevallen, kopte de 2-2 binnen. In de slotfase drong Cambuur het meest aan, was Van Wermeskerken nog dichtbij de winnende treffer (inzet ging via handen Verhulst over de lat), maar zou de stand niet meer worden gewijzigd en dus verspeelde Cambuur - alweer - peperdure punten. 

Opstelling Cambuur

Cummins, Van Wermeskerken, Van der Laan, Schilder, Teijsse ('46 Rosheuvel), Kip ('83 Van Kippersluis), Crowley, Boerlage, Daniels ('72 Kallon), Barto, Houtkoop

Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (2-1)

Scoreverloop: 1-0 Houtkoop ('30), 1-1 Antwi ('31), 2-1 Crowley ('39), 2-2 Berensteijn ('75)

Scheidsrechter Edwin van de Graaf gaf geel aan Daniels (Cambuur).

Aantal toeschouwers: 7283