Ritmische gymnastes OBQ-DFS winnen in België

Bree - De Eastercup in Bree - met deelname uit Tsjechië, België en Nederland - leverde de gymnastes van OBQ-DFS zaterdag jl. mooie resultaten op.

Seniore Jente Bouma won het goud met haar tweekamp met hoepel en bal nipt voor oud clubgenote Christine Oppedijk, die studeert in België en uitkomt voor de club Gym Haacht, met 16.65 tegen 16.60. Lis Stinstra won bij de pupillen haar tweekamp met bal en zonder materiaal voor een gymnaste van gym Mol met 12.55 tegen 12.50. Bij de juniores werden Sara Zarza en Nijah de Boer vierde en vijfde waar het podium bezet werd door drie gymnastes uit Tsjechië. Eline Jousma werd vijfde bij de senioren en Djura Posthumus achtste bij de benjamins

Bij de vriendschappelijke interland in Mol met deelname uit Luxemburg, Duitsland, België en Nederland was er opnieuw succes voor OBQ-DFS gymnastes. Indy Veltman won het goud met haar oefening zonder materiaal voor clubgenote Sanderijn Klijnsma die keurig het zilver opeiste. Laura Heijmans werd vierde bij de junioren, een vijfde plaats was er voor Lis Stinstra bij de hopes en voor Djura Posthumus bij de Benjamins, waar yalena Klijnsma zesde werd. Seniore Nadine Hoitinga behaalde een achtste plaats met haar tweekamp met hoepel en knots.