Kort politienieuws Leeuwarden

LEEUWARDEN - Op de Anne Vondelingweg is gistermiddag om kwart voor vijf een 28-jarige vrouw uit Lochum met de auto van de weg geraakt. Doordar ze een boom en een lantaarnpaal omver reed, liep haar auto flinke schade op.

Alarm

Afgelopen nacht omstreeks twee uur ging er aan de Wilgenstraat alarm af van een winkel. Hoewel agenten snel ter plaatse waren, bleek de dader gevlogen. De deur staat open van het pand stonden nog open en op camerabeelden is te zien dat het om een man gaat.

Zijn signalement is als volgt: licht getinte man, baardje en snor, zwarte jas met capuchon. Hij had een bigshopper van de Lidl bij zich. Hij vertrok op een fiets. Tips? Bel: 0900 8844

Ongeldig

Aan de Mr.P.J.Troelstraweg is vannacht om half drie een automobilist uit Oude Biltzijl gecontroleerd. De 39-jarige man bleek met ongeldig verklaard rijbewijs te rijden. Hij krijgt proces-verbaal.

Bloedproef

Op De Centrale reed vanochtend om half vijf een autobestuurder tegen het verkeer in. Na controle blijkt de 41-jarige man uit Drachten duidelijk gedrag van drugsgebruik te vertonen.

De afgenomen bloedproef gaat naar het Nederlands Forensisch Instituut voor onderzoek. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.