Tegel eruit, fruitstruik erin!

Leeuwarden - De 'Operatie Steenbreek actie' in de Bloemenbuurt, die voor deze dag (met een knipoog naar 1 april) was omgedoopt tot Tegelbuurt, vond afgelopen zondag plaats.

De dag begon om 11.30 uur met de onthulling van het eerste straatnaambord bij Tom’s Cafetaria (foto). De Anemoonstraat werd omgedoopt tot Tegellaan. De onthulling werd gedaan door Tieneke Clevering van Water Natuurlijk. ,,Het is belangrijk dat zoveel mogelijk tegels uit de tuin gehaald worden zodat riolen het langer volhouden en de hittestress afneemt. Vandaag is het eerste Paasdag, het begin van de lente naar mijn idee, en hoe mooi zou het zijn als we deze wijk vandaag een stukje vrolijker kunnen maken”, zo sprak Tieneke.

Na de onthulling ging men gezamenlijk door de wijk heen om bij de bewoners aan te bellen. Velen waren meteen enthousiast en ruilden hun tegel in voor een gratis fruitstruik. Grote tegels, kleine tegels, klinkers, alles was welkom! Door de muziek van Plunder zat de sfeer er gelijk goed in en kwamen bewoners massaal naar buiten om te genieten van de muziek. Om 13.00 uur kwam het gezelschap bij de Pr. Constantijnschool aan. Het schoolplein werd steeds meer gevuld met ouders en kinderen die een kijkje kwamen nemen. De kinderen konden geschminkt worden, een vogelhuisje gaan schilderen of even springen op het springkussen. Ook op het plein kon iedereen genieten van de vrolijke muziek van Plunder. Er werd meegezongen en zelfs gedanst op het plein.

Resultaat
De tijd vloog voorbij. Om 16.00 uur was de actiedag alweer afgelopen. ,,Ik denk dat we terug kunnen blikken op een zeer gezellige en geslaagde actiedag. Alles verliep volgens plan en iedereen was erg enthousiast”, aldus Tim de Jong van de Friese Milieu Federatie. ,,Stichting De Groene Apotheek, wijkbewoners, Plunder en vrijwilligers bedankt!”