Jong Cambuur legt Jong Heerenveen keihard over de knie in halve finale beker

Leeuwarden - Jong SC Cambuur heeft zich dinsdagavond zeer overtuigend voor de eindstrijd van de KNVB-Beker voor reserve-elftallen weten te plaatsen. De Leeuwarders waren met 6-0 te sterk voor SC Heerenveen.

De manschappen van trainer Dennis van der Ree treffen in de eindstrijd van het bekertoernooi Jong PEC Zwolle, dat na het nemen van strafschoppen Jong Willem II versloeg in de andere halve finale.

Wedstrijdverloop

Beide teams kregen in de eerste minuten meteen een aantal goede mogelijkheden. Na zes minuten kwamen de Leeuwarders op voorsprong; Ibrahim Touré was trefzeker uit een flipperkastsituatie: 1-0. Voorts bleef het spel op en neer golven en was het wachten op meer doelpunten. Halverwege de eerste helft weerhield doelman Pieter Bos eerst Rojas en vervolgens Hornkamp van scoren. Aan de overkant was Issa Kallon kort daarna gevaarlijk. Op het half uur poeierde Danny van Haaren een bal tegen de vuisten van keeper Bekkema. In de 33ste minuut onderscheidde Bekkema zich opnieuw, toen Lewis Montsma de bal in de winkelhaak leek te gaan koppen.

Binnen zes minuten naar 4-0

In de 39ste minuut rondde Rutger Etten een prachtige individuele actie zeer overtuigend af: 2-0. In de 43ste minuut werd Danny van Haaren perfect in stelling gebracht door Kallon; Van Haaren maakte er op z'n gemakje 3-0 van. Op slag van rust maakte Etten er vanaf de stip zelfs 4-0 van. 

Jong Cambuur begon ongewijzigd aan de tweede helft

Kallon had nog geen halve minuut na de spelhervatting de 5-0 op zijn schoen, ware het niet dat hij teveel achterover hing en de bal dus ook over zag gaan. 

Rode kaart

In de 53ste minuut moest Noureddine Boutzamar met rood van het veld. Arbiter Vries stond er bovenop toen Boutzamar er onbesuisd invloog. In ondertal liep Cambuur, middels een tweede strafschop van de avond, nog verder uit; Jurjan Mannes schoot in de 61ste minuut raak vanaf elf meter: 5-0. Een kwartier voor tijd was kallon - uit een counter - op weg naar een volgende goal, maar schoot wéér opzichtig over. In de tachtigste minuut nam invaller Yordi Schols op schitterende wijze de zesde van de geel-blauwen voor zijn rekening. Van grote afstand schoot hij het halve dozijn vol: 6-0 en tevens eindstand. 

Opstelling Cambuur

Bos, Den Hoedt, Touré, Montsma, Van den Beemt, Van Haaren, Boutzamar, Mannes ('66 Schols), Kallon ('81 Zakir), Etten, Conraad ('87 Amatsaleh)

Karakteristieken

Uitslag: 6-0 (4-0)

Scoreverloop: 1-0 Touré ('6), 2-0 Etten ('39), 3-0 Van Haaren ('43), 4-0 Etten ('45/penalty), 5-0 Mannes ('61/penalty), 6-0 Schols ('80)

Scheidsrechter Vries gaf geel aan Hornkamp, Amofa (Jong SC Heerenveen)

Bijzonderheden: Boutzamar kreeg rood in de 53ste minuut