Maaike Ouboter in De Harmonie

LEEUWARDEN - Maaike Ouboter komt woensdag 18 april naar De Harmonie met haar voorstelling ‘Vanaf nu is het van jou’. Ze neemt het publiek mee in haar muzikale wereld en vertelt anekdotes en verhalen.

Met haar single ‘Dat ik je mis’ maakte Maaike Ouboter in 2013 haar doorbraak mee in De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Hierna verscheen in 2015 haar debuutalbum en speelde ze haar eerste theaterconcert. Nu is Maaike weer terug in het theater met liedjes uit haar nieuwe album ‘Vanaf nu is het van jou’, net zoals in haar vorige theatertournee met gitarist Bernard Gepken.

In haar tweede album presenteert Maaike liedjes over menselijkheid en de duizenden verschillende relaties die we met elkaar aangaan. Of mensen nu bloedverwanten zijn, of toevallige voorbijgangers. Relaties die soms pijnlijk, soms ongemakkelijk, soms hilarisch, maar vooral ook teder zijn.

Ouboter zocht voor het maken van haar nieuwe theatervoorstelling contact met de getalenteerde jonge regisseuse Sara Giampaolo en ging samen met haar sparren. ,,Dit programma gaat over ontmoetingen en het theater is voor mij de uitgelezen plek om daarover te vertellen. Ik vertel over drie mensen die ik tijdens mijn reis heb ontmoet en daar vloeien de liedjes uit voort als het ware. Zo is het echt een theaterconcert geworden met verhalen tussendoor.”

Maaike Ouboter heeft genoeg verhalen en liedjes verzameld en gaat dus graag weer het podium op. ,,Ik heb zin in dit nieuwe avontuur. Ik heb tijdens de vorige tournee ontdekt dat ik verhalen vertellen fijn vind, al ben ik absoluut geen acteur. Dus ik zal dat altijd vanuit mezelf doen.”

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.harmonie.nl.