KV Mid-Fryslân haalt tweetal spelers en trainer/coach

Grou/Rezudum - De promotie van korfbalvereniging Mid-Fryslân/Jansma Burdaard naar de hoofdklasse heeft voor het komende seizoen al versterking opgeleverd.

Jakko de Nekker (foto) maakt de overstap van K.C. De Hoeve naar K.V. Mid-Fryslân en Joss Abbingh verruilt AVO uit Assen voor de Friese ploeg. Naast de spelersploeg, wordt ook de staf versterkt door Pieter Alberda. 

Na de promotie naar de hoofdklasse, wordt de selectie van K.V. Mid-Fryslân aankomend seizoen aangevuld met twee nieuwe spelers en een extra assistent-coach/trainer. Jakko de Nekker kiest ervoor om K.C. de Hoeve te verlaten, omdat hij zichzelf graag wil ontwikkelen. Dat hoopt hij in de hoofdklasse te kunnen doen, maar niet alleen het niveau van MF spreekt de 22-jarige speler aan. ,,Ik ken Mid-Fryslan als een vereniging die voornamelijk uit de eigen jeugd groot geworden is, dit spreekt mij wel aan. Het is een gezellige vereniging en echt Fries. Daarnaast zijn ze ambitieus, hard werkend en hebben ze een mooie historie, maar ook een mooie toekomst”, verklaart Jakko. Voor Joss Abbingh zijn de jonge ploeg en de hoofdklasse ook de twee voornaamste redenen om over te stappen. ,,Na al een aantal jaren in het eerste van AVO te hebben gespeeld wilde ik op zoek naar een uitdaging hogerop”, aldus de 23-jarige Groninger. 

Peter Tolsma, trainer/coach van K.V. Mid-Fryslân 1, is ontzettend blij met de komst van de twee jonge jongens. Hij ziet Jakko als een talentvolle allround-speler met een goed schot en vindt Joss een topspeler in de overgangsklasse met een winnaarsmentaliteit. Nu zijn spelersgroep breder wordt en uitkomt in de hoofdklasse, kan hij wel een extra paar handen gebruiken. Daarvoor is Pieter Alberda gevraagd. Hij zal Tolsma adviseren tijdens het coachen van de wedstrijden en zal een trainersfunctie op zich nemen. Pieter hoopt dat hij met zijn ervaringen als trainer/coach bij Tytjerk en LDODK Mid-Frylân kan helpen nog een stap te maken. Bovendien is hij altijd nauw betrokken geweest bij K.V. Mid-Fryslân.

De nieuwe aanwinsten zijn een goede opsteker voor het komende seizoen. Desalniettemin is de focus op het huidige seizoen ook erg belangrijk. De eerste drie teams van de korfbalvereniging uit Reduzum, Grou, Akkrum en Warten dingen nog mee naar een kampioenschap op het veld.