Opening atelier MijnGilde in Recycle Boulevard Omrin Estafette

Leeuwarden - De ‘shop-in-shop’ van atelier MijnGilde opent zaterdag 7 april om 13.00 uur in de Recycle Boulevard officieel haar deuren. Dit gebeurt op ludieke wijze door burgemeester Crone, samen met het duo Dames & Champion.

Liefde voor mensen en duurzame materialen 
MijnGilde is een atelier waar met veel liefde voor ambacht kledingstukken en woonaccessoires met hergebruikte en duurzame materialen gerestyled worden. Zo wordt een te korte blouse voorzien van een nieuw gehaakt randje weer draagbaar. In het atelier werken deelnemers vanuit een (reïntegratie)traject met een afstand tot de arbeidsmarkt. MijnGilde ondersteunt en begeleid mensen die door werkloosheid of een heftige ziekte op dit moment niet aan het werk kunnen. In de Recycle Boulevard werken zij in een laagdrempelige omgeving op een zinvolle, creatieve en gezellige manier aan hun terugkeer naar een reguliere baan.

De Recycle Boulevard: dé plek voor ondernemers met een duurzaam product en circulaire missie 
Dat MijnGilde in de Recycle Boulevard zit, is volgens oprichtster Gea Dames logisch. Het doel van MijnGilde sluit namelijk naadloos aan op dat van de Recycle Boulevard van Omrin Estafette. ‘Actief bijdragen aan  circulaire economie en een inclusieve samenleving’. ,,Door het kopen van een uniek en duurzaam item van MijnGilde draag je bij aan de opbouw van het dagritme, arbeidsfitheid, werkervaring en zelfvertrouwen van onze deelnemers. Dat maakt ons verhaal compleet", geeft oprichtster Gea aan.  

Openingsactie 
Naast een hapje en een drankje voor geïnteresseerden staat voor alle betalende klanten wat leuks klaar: iedereen die op 7 april iets aanschaft bij MijnGilde ontvangt een unieke MokSok, een mok voorzien van een kek gebreid jasje (zo lang de voorraad strekt). Meer weten? Check www.mijngilde.nl voor meer informatie.