Crowley en Van Wermeskerken terug in basis Cambuur

Leeuwarden - LEEUWARDEN SC Cambuur speelt vrijdagavond een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. In Noord-Brabant wordt om 20.00 uur afgetrapt.

In de competitie bezet FC Den Bosch de negende plaats, Cambuur volgt - samen met MVV, Volendam en Almere City - op slechts één puntje. Met het oog op plaatsing voor de play-offs spelen de manschappen van trainer René Hake dus wederom een cruciale wedstrijd. De Leeuwarders wisten eerder dit seizoen (24 oktober, red.) nog met 0-2 te winnen in Stadion De Vliert in de strijd om de KNVB-beker. 

Inzetbaarheid spelers

Karim Rossi (gebroken middenvoetsbeentje) zit al geruime tijd in de lappenmand. Nigel Robertha (scheurtje in zijn bovenbeenspier) is naar verwachting nog enkele weken uitgeschakeld. Furdjel Narsingh en Omar El Baad staan aan de kant met een enkelkwetsuur, maar zijn op de weg terug. Jordy van Deelen zit weer bij de selectie. 

'Op scherp'

Matthew Steenvoorden (12x geel), Daan Boerlage (4x geel), Issa Kallon (4x geel), Robbert Schilder (4x geel) en Kevin van Kippersluis (4x geel) moeten bij een volgende gele kaart een duel schorsing uitzitten.

Vermoedelijke opstelling

Cummins, Van Wermeskerken, Van der Laan, Schilder, Houtkoop, Kip, Crowley, Boerlage, Kallon, Barto, Van Kippersluis 

Arbitrage

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Martin Perez.