Van den Belt: 'Belang is groter dan probleem'

Leeuwarden - Gerald van den Belt, financieel directeur van SC Cambuur, stelt dat de tussenstop van de ontwikkeling van het WTC-gebied niet in de weg hoeft te zitten voor de komst van het nieuwe Cambuur Stadion. 

,,Het is een grote ontwikkeling waar veel tijd overheen gaat. Daarnaast zijn er veel partijen bij de plannen betrokken. Dan kan zo'n tussenstop gebeuren. Het belang is bij de betrokken partijen groter dan het probleem", stelt Van den Belt.

De directeur van de Leeuwarder club roept de partijen wel op om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. ,,We zitten hier op ons tandvlees. Het stadion is zeer verouderd en wij hopen dan ook dat er niet veel vertraging door de stop komt. De politiek moet onderkennen dat dit een belangrijke ontwikkeling is voor de stad en binnen de kaders met de ontwikkelaars tot een vergelijk komen. Alleen zo kan het probleem worden opgelost. En dat moet snel gebeuren in belang van alle partijen." 

Dirk Jan de Rouwe, directeur bij bouwgroep Dijkstra Draisma dat onderdeel is van de Stadion Ontwikkelcombinatie (SOC), zegt dat er gesprekken opgestart gaan worden met de betrokken partijen. ,,We moeten nu met zijn allen zoeken naar een oplossing. Het is lastig om een inschatting te maken hoe lang dat gaat duren en of er een oplossing gaat komen." 

Cambuur kijkt uit naar de verhuizing naar het WTC-gebied en verwacht in het nieuwe stadion de lat hoger te kunnen leggen. 

Tekst: Joshi Kuiper