Cambuur pakt peperdure driepunter op bezoek bij FC Den Bosch

's-Hertogenbosch - SC Cambuur heeft vrijdagavond de volle buit overgehouden aan het uitduel tegen FC Den Bosch. In Stadion De Vliert waren de Leeuwarders met 1-2 nipt te sterk voor de thuisclub.

Dankzij de zege stijgen de manschappen van trainer René Hake van de twaalfde naar de achtste plaats, die wordt gedeeld met MVV, Volendam, Almere en Dordrecht. 

Wedstrijdverloop

Xander Houtkoop kreeg de bal al na één minuut spelen panklaar aangeboden door Jordy van Deelen, maar de aanvaller maaide volkomen mis. Kort daarop sprong ook Ricardo Kip slecht om met een prima kans. Voorts kakte het duel flink in en gebeurde er ruim een kwartier lang he-le-maal niks. Halverwege de eerste helft waren de Boscchenaren tweemaal binnen een minuut dichtbij de openingstreffer; Mert schoot over en Vossebelt vond Erik Cummins op zijn weg. Tot aan de rust was het vervolgens wederom slaapverwekkend. 

Kip bleef achter in de kleedkamer en Kevin van Kippersluis kwam binnen de lijnen na de pauze. 

Van Kippersluis, koud in het veld, leverde meteen een assist op Mathias Schils die Cambuur derhalve op voorsprong schoot: 0-1. De Leeuwarders gingen voorts op zoek naar meer en slaagden daar in de 53ste minuut bijna in; Sai van Wermeskerken trof de paal. In de 54ste minuut was Sven Blummel aan de andere kant gevaarlijk; Cummins redde fraai. In de 56ste minuut herhaalde eerder genoemde situatie zich. De Leeuwarders waren dus gewaarschuwd, maar lieten ook daarna teveel toe. FC Den Bosch buitte de mindere fase van Cambuur niet uit en kreeg een kwartier voor tijd - op dat moment tegen de verhouding in - zelfs de 0-2 om de oren. Van Kippersluis verdubbelde de marge op aangeven van Van Wermeskerken. Vijf minuten voor einde wedstrijd bracht de thuisclub de spanning terug in het duel. Het frommeldoelpunt werd uiteindelijk - na lang wachten - toegeschreven aan Fernandes door de stadionspeaker. Verder dan de 1-2 lieten de geel-blauwen het niet komen en dus werden er drie héél belangrijke punten meegenomen uit De Vliert. 

Opstelling SC Cambuur

Cummins, Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van Wermeskerken, Schils, Crowley ('89 Mannes), Boerlage, Kip ('46 Van Kippersluis), Daniels ('79 Rosheuvel), Houtkoop

Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Schils ('46), 0-2 Van Kippersluis ('75), 1-2 Fernandes ('85)

Scheidsrechter Pérez gaf geel aan Demirtas (FC Den Bosch) en Crowley, Boerlage* (SC Cambuur).

*Boerlage is maandag geschorst tegen Jong AZ vanwege zijn vijfde gele kaart in de competitie