Finaleplaatsen voor Orca bij Swimcup Den Haag

Den Haag - De zwemmers van het Leeuwarder Orca hebben op de eerste dag van de Swimcup in Den Haag een aantal finaleplaatsen weten te bemachtigen.

Josien Wijkhuijs haalde vrijdag 6 april zelfs twee A-finale plaatsen. Op de 50m vlinderslag is Wijkhuijs dat inmiddels wel gewend. Met 27,73 plaatste zij zich als vijfde voor de finale, waarin ze met 26,99 haar eigenlijke kunnen demonstreerde. Verrassend was haar A-finaleplek op de 100m rugslag. Met 1.05,50 plaatste zij zich met een fors persoonlijk record. In de finale, die een kleine tien minuten na haar vlinderslagfinale kwam, lukte het met 1.06,19 niet om die tijd nogmaals te verbeteren.

Jeugdzwemmer David Kuipers wist de C-finale te behalen op de 200m vrije slag. Met 1.57,45 was hij uiteindelijk 2,5 seconde sneller dan ooit, waarmee hij als tweede in zijn finale eindigde.

Neo senior Lize Janna de Vries wist haar C-finale zelfs te winnen. Met 2.11,17 wist ook de Vries haar persoonlijk record weer aan te scherpen. Ditmaal ging er een dikke seconde vanaf.