Ritmische gymnastes OBQ-DFS oogsten veel eremetaal

Twello - De finale ritmische gymnastiek voor district Noord van de KNGU werd zaterdag 7 april in sportpark Zuiderlaan te Twello gehouden.

De beste 50% van de gymnastes van de plaatsingswedstrijden mochten hieraan deelnemen. Alle ritmische OBQ-DFS gymnastes hadden zich hiervoor geplaatst en zij waren met vijf keer goud, driemaal zilver en ook nog brons zeer succesvol.

In de jongste categorie waren Indy Veltman en Sanderijn Klijnsma van OBQ-DFS een klasse apart en wonnen met afstand het goud en zilver met hun tweekamp met bal en zonder materiaal.

Bij de benjamins wonnen Yolanthe Dijkman en Elin Stam het goud met hun duo oefening met 18.75. Clubgenotes Sanderijn Klijnsma en Irene de Haan wonnen met 17.20 het brons. Individueel won Elin zilver met haar baloefening

Veerle Tuinema en Femke Del Grosso wonnen het goud bij de prejunioren met hun duo-oefening en Veerle won individueel brons met touw.

Juniore Laura Heijmans van OBQ-DFS won haar tweekamp met lint en hoepel.

Laura Heijmans won samen met Nadine Hoitinga het goud bij de senioren met hun duo knotsoefening. Individueel werd Nadine Hoitinga van OBQ-DFS tweede bij de senioren met haar tweekamp met hoepel en lint.