Cometas speelt gelijk en degradeert uit tweede divisie

Doetinchem - De handballers van Cometas pakten zaterdag slechts één punt in Doetinchem. De Leeuwarders speelden met 31-31 gelijk tegen Artemis met degradatie als gevolg.

Cometas had zich - op eigen kracht - veilig kunnen spelen door te winnen. Omdat naaste concurrent Donar won bij Rolde bleek het dit weekend behaalde puntje ook niet genoeg. De Leeuwarders komen daardoor volgend seizoen uit in de hoofdklasse.

Wedstrijdverloop 

De wedstrijd begon hard en onrustig. De scheidsrechters hadden moeite om consequent beide teams te bestraffen. Dit resulteerde al vroeg in twee geërgerde teams, met veel doelpunten in de eerste helft. Met een 17-14 stand werd er gerust.

De tweede helft ging door met waar het de eerste helft was geëindigd. Cometas kwam, na eerst zes doelpunten achter te hebben gestaan, op gelijke hoogte. De laatste dertig seconden scoorde Jean Claude van Straten de 30-31 waarmee Cometas op dat moment virtueel zeker was van een nieuw seizoen tweede divisie. In de laatste seconde maakte Artemis echter de gelijkmaker: 31-31.