Burgemeester Crone sIuit woningen vanwege overtreding Opiumwet

Leeuwarden - Burgemeester Ferd Crone heeft op basis van de bestuurlijke bevoegdheid van de burgemeester op grond van de Opiumwet in de gemeente Leeuwarden een tweetal woningen gesloten.

Op dinsdag 10 april sloot de burgemeester een woning aan de Gealanden en een kamer in een pand aan de Voorstreek te Leeuwarden.

In de woning aan de Gealanden trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In de woning aan de Voorstreek heeft de politie handelsvoorraden harddrugs aangetroffen. Tevens heeft de politie aan drugshandel te liëren goederen inbeslaggenomen. De aangetroffen drugs zijn in strijd met de Opiumwet en daarom is de burgemeester bevoegd de woningen te sluiten.

Burgemeester Crone geeft aan dat sluiting van deze woning een goed voorbeeld is van de uitvoering van het handhavingsbeleid. Zo wordt drugshandel tegengegaan en overlast voor omwonenden in de wijk voorkomen.

De illegale handel in hard- en softdrugs heeft een grote impact op de (ervaren) veiligheid. De politie Noord-Nederland, het Openbaar Ministerie en gemeente Leeuwarden werken intensief samen om hier tegen zowel straf- als bestuursrechtelijk op te treden.