Politie belaagd tijdens vechtpartij in Leeuwarden

Leeuwarden - De politie kreeg het zaterdagnacht flink voor de kiezen tijdens een vechtpartij in Leeuwarden. Een 19-jarige man uit Leeuwarden is aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

De agenten grepen rond 23.30 uur in bij een vechtpartij op het Cambuurplein in Leeuwarden. Eén van de betrokkenen wilde niet stoppen met vechten en kreeg daarom een waarschuwing van de politie. 

Publiek

Dat maakte geen indruk en daarom besloten de agenten hem aan te houden voor het verstoren van de openbare orde. Het publiek was het echter niet met dit besluit eens en kwam in actie, hierbij werden enkele agenten belaagd.

Linie

De politie vormde een linie en er werd een wapenstok in de hand genomen. Zo werd ruimte vrijgemaakt om de verdachte naar het bureau af te voeren. Hij kreeg een proces-verbaal en een toegangsverbod tot de kermis. 

Een 17-jarige vrouw uit Leeuwarden beledigde de aanwezige politieagenten en mag - net als de man - ook niet meer naar de kermis. Ze wordt op een later tijdstip gehoord door de politie.