Lunato Kermis op Cambuurplein | Fotoverslag

Leeuwarden - De kermis aan het Cambuurplein zit er weer op. Van woensdag 11 tot en met zondag 15 april kon jong en oud zich weer vermaken in allerlei attracties.

Voor de meesten was het een geslaagde kermis maar voor sommigen was het helaas een geslagen kermis. Zaterdagnacht vond er namelijk een flinke vechtpartij plaats. Agenten moesten rond 23.30 uur ingrijpen. Eén van de betrokkenen wilde niet stoppen met vechten en kreeg daarom een waarschuwing van de politie. Dat maakte geen indruk en daarom besloten de agenten hem aan te houden voor het verstoren van de openbare orde. Een groep van naar schatting vijftig personen was het hier echter niet mee eens en kwam in actie, hierbij werden enkele agenten belaagd. De politie vormde daarna een linie en de wapenstok werd ter hand genomen. Zo werd ruimte vrijgemaakt om de verdachte naar het bureau af te voeren. Hij kreeg een proces-verbaal en een toegangsverbod tot de kermis. Een zeventienjarige vrouw uit Leeuwarden beledigde de aanwezige politieagenten en kon ook mee naar het bureau.

Fotograaf Humphrey Paap schoot het afgelopen weekend een aantal fraaie sfeerbeelden van toen het wél gezellig en feestelijk was.