Clinics Bongkot Friesland Pencak Silat in VMBO

Leeuwarden - CSG Comenius Zamenhof heeft speciale sportklassen voor leerlingen die heel graag sporten, waarmee de leerlingen in de gelegenheid zijn om extra uren aan sport te besteden opdat zij hun sportieve talenten verder kunnen ontwikkelen.

Door middel van een praktijktest werd bekeken wie voor plaatsing in een sportklas in aanmerking kwam.

In de sportklassen wordt ook sneller ingegaan op alle aspecten van een breed scala aan sporten in de vorm van clinics, waarin een expert op het gebied van een bepaalde sport je laat kennismaken met de specifieke kenmerken van zijn of haar sport.

Voor de expertise, kennis en kunde van het Pencak Silat werd wederom een beroep gedaan op George Fredriksz, hoofdleraar van Bongkot Friesland. Voor Fredriksz zijn Pencak Silat Clinics een kolfje naar zijn hand, met zijn ruim veertig jaar ervaring in deze van oorsprong Indonesische zelfverdedigingskunst.

De Comenius leerlingen werden anderhalf uur meegenomen in de wijze waarop er bij Bongkot Friesland wordt getraind, waarbij niet alleen aan de fysieke aspecten maar vooral ook het mentale deel, de vorming van de beoefenaars, aandacht werd besteed.

,,Het is altijd leuk om je favoriete sport op allerlei podiums te kunnen presenteren en ik kan daarbij steevast een beroep doen op leerlingen die al jarenlang bij mij trainen”, zegt Fredriksz, doelend op Patrick Pronk, Althea de Swart en Ritsart Jansma van Bongkot Friesland, die hem bij deze Clinics assisteerden.