GVL verovert veel eremetaal

Nieuwehorne - GVL was zaterdag 14 en zondag 15 april in Nieuwehorne te vinden. Hier werd de tweede plaatsingswedstrijd gehouden voor het FK voor de turnsters van wedstrijd groep vier.

Er werd geturnd in het verplichte niveau D1 en in de keuze oefenstof G en H. De leeftijdscategorieën waren instap tot en met senior.

Gymnastiekvereniging Leeuwarden legde beslag op liefst acht medailles.

In de verplichte oefenstof jeugd1 D1 won Thyrza Akkerman het goud, zilver was voor Amber Faber en het brons ging naar Manon Boomsma. Bij de Junioren G won Anouk Lucassen het zilver met een minimaal verschil van 0,075 op nummer één. Bij jeugd H won Lucille Frederique Dijkstra het brons. Bij de jongere categorie pupil 2 D1 won Isabella Oord het zilver. In de categorie jeugd2 G wisten twee turnsters op het podium te komen. Op het hoogste plekje stond Noa vet, het brons was voor Nente Francke.

Alle turnsters hierboven hebben zich met het  puntentotaal van beide wedstrijden geplaatst voor de Friese kampioenschappen. Daarnaast zijn de volgende turnsters ook door naar het FK: Simmer Meijer, Yael Bachtiar, Yvette van der Geest, Mirthe Haarsma, Reina Rijpma, Charlena Oomen en Sanne Panhuis.