LSV regiokampioen Johan Cruyff Courts 6 tegen 6

Leeuwarden - Het team van de Leeuwarder Schoolvereniging (LSV) heeft woensdagmiddag 18 april jl. het regiokampioenschap Johan Cruyff Courts 6 tegen 6 gewonnen.

Voor het eerst in de historie van de school zijn ze nu doorgedrongen tot de landelijke halve finale.

Tegen de kampioenen uit Kampen, Heerenveen en Zwolle hadden de jongens meer weerstand dan bij het stadskampioenschap. Met twee overwinningen en een gelijkspel werden ze toch overtuigend kampioen. Bij de meiden bleek obs 'De Twilling' uit Heerenveen de sterkste.

Het kampioenschap begon met het signeren van de respectvlag. Alle teams houden zich aan de veertien regels van respect van Johan Cruijff. Behalve eerste worden met punten werd er bij zowel de meiden als de jongens een team gekozen dat zich het meest sportief had gedragen. Deze teams gaan eveneens door naar de landelijk halve finale. Bij de meiden was dat 'Girlpower Carillon' uit Zwolle en bij de jongens 'Het slingertouw' uit Heerenveen

De landelijke halve finale van de Johan Cruijff Court Kampioenschappen wordt gespeeld op 30 mei in Enschede. Mochten de teams ook deze finale weten te winnen dan volgt de landelijke finale in Den Helder.