SC Cambuur bindt ook Helmond Sport aan zegekar

Leeuwarden - SC Cambuur heeft vrijdagavond wederom de punten in eigen huis weten te houden. De Leeuwarders waren in eigen stadion, dankzij een geweldige tweede helft, met 4-1 te sterk voor Helmond Sport.

Dankzij de vijfde zege in successie zijn de manschappen van trainer René Hake zeker van plaatsing voor de play-offs. De 4-1 was tevens de grootste overwinning van Cambuur in de competitie van dit seizoen. 

Wedstrijdverloop

Het eerste kwartier was bepaald niet oogstrelend en kansen vielen evenmin te noteren. In de zeventiende minuut kwamen de Leeuwarders goed weg na een voorzet voorlangs die aan iedereen voorbij ging. Kort daarop probeerde Kevin van Kippersluis het aan de andere kant van het veld met een diagonaal schot; Stijn van Gassel, de goalie van Helmond Sport, stond prima opgesteld en bracht redelijk eenvoudig redding. Het enerverende momentje duurtje hooguit twee minuten want daarna was het wederom een flinke periode een behoorlijk saaie vertoning. Vier minuten voor de pauze leverde Justin Mathieu een voorzet af bij Van Kippersluis, maar die kwam er op zijn beurt niet lekker bij en dus bleef een enorme kans achterwege.  

De teams begonnen zonder wijzigingen aan de tweede helft.

In de 51ste minuut brak Matthew Steenvoorden de ban namens Cambuur. Daniel Crowley leverde - na een kort genomen corner - de assist; Steenvoorden kopte raak: 1-0. Zeven minuten daaropvolgend was Robert Braber trefzeker met zijn hoofd en dus was het duel weer in evenwicht: 1-1. In de 63ste minuut namen de Leeuwarders andermaal een voorsprong. Justin Mathieu - ook hij scoorde met het hoofd - nam de 2-1 voor zijn rekening; Sai van Wermeskerken leverde de assist. In de zeventigste minuut spatte een kanonskogel van Robbert Schilder via de handen van keeper Van Gassel op de lat. Ook daarna zocht Cambuur naar meer en dat gebeurde dan ook snel. Van Kippersluis verdubbelde in de 74ste minuut de marge: 3-1. Issa Kallon, pas ingevallen, had de 4-1 op zijn schoen in de 79ste minuut maar mikte de bal naast. Drie minuten voor tijd kwam de 4-1 alsnog op het scorebord: Ricardo Kip was de gevierde man. 

Opstelling SC Cambuur

Cummins, Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van Wermeskerken, Schils, Crowley ('80 Kip), Boerlage ('58 Mannes), Mathieu, Barto, Van Kippersluis ('77 Kallon)

Karakteristieken

Uitslag: 4-1 (0-0)

Scoreverloop: 1-0 Steenvoorden ('51), 1-1 Braber ('58), 2-1 Mathieu ('63), 3-1 Van Kippersluis ('74), 4-1 Kip ('87)

Scheidsrechter Ruperti gaf geel aanHiwat (Helmond Sport).  

Aantal toeschouwers: 8233