Koningsspelen voor goed doel bij Willem Alexanderschool

Leeuwarden - De kinderen van de Willem Alexanderschool te Leeuwarden deden dit jaar niet alleen voor het plezier mee aan de koningsspelen, maar ook voor een goed doel. De Koningsspelen werden op vrijdag 20 april gehouden.

De school organiseerde, samen met de jongeren van World Servants de Fontein uit Leeuwarden, een sponsorloop om de kinderen te leren oog te hebben voor kinderen in de wereld die het niet zo goed hebben als wij. In Bolivia staan kinderen te popelen om naar school te kunnen, maar vanwege gebrek aan financiële middelen is dat onmogelijk. Een van de stagiaires van de Willem Alexanderschool, meester Hendrik, gaat daarom deze zomervakantie drie weken met de groep uit de Fonteinkerk te Leeuwarden naar Bolivia, om daar twee klaslokalen van een school te bouwen. Als dit project wordt gerealiseerd kunnen er vijftig kinderen naar school en is hun toekomst een stuk zekerder. 

De dag werd gezond begonnen met het Koningsontbijt. Hierna gingen de kinderen in verschillende groepen op het plein met meester Hendrik dansen op het koningsspelenlied Fitlala, waarna het startschot voor de sponsorloop werd gegeven.
De kinderen van de school hebben ongelooflijk goed hun best gedaan. In vier etappes renden zij vele rondjes. Het weer was perfect, zelfs een beetje te warm, en de ouders en opa’s/oma’s kwamen massaal aanmoedigen. Dat zorgde met elkaar voor een geweldige sfeer. Ook wanneer de kinderen niet hoefden te lopen, was er volop beweging. De kleuters vermaakten zich uitstekend op het springkussen of met de Koningsspelen parachute en voor de rest van de school was er apenkooi in het gymlokaal. Naast beweging, gezelligheid, muziek, water en ijs lag de aandacht heel duidelijk op: "Help de ander”. Door de inzet van de kinderen, wordt het leven voor kinderen ver weg ook een stuk aangenamer.

De opbrengst van deze geweldige sponsorloop is geworden: €5711,18! Dit geld is volledig voor het project van World Servants Bolivia.