AsieIdier van de week bij De WisseI | Ivo

Leeuwarden - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om pup Ivo.

Ivo is pup van ongeveer vijf maanden oud, vermoedelijk een kruising Boxer/stafford. Ivo is een actieve jongen en is graag bezig. Hij moet er echt op gewezen worden dat hij ook wel eens slaap nodig heeft! Als hij je kent is hij erg vrolijk, lief en gezellig. Hij weet nu ook dat hij beloond wordt voor dingen die hij goed doet en doet echt zijn best. Hij is leergierig en kan op deze manier nog veel leren. Zit, af en poot kent hij ondertussen goed. Andere commando's als 'volg' is hij nu druk mee aan het werk.

Ivo is lief maar wel erg onzeker. Dat onzekere randje zorgt ervoor dat hij vreemde mensen en honden heel erg spannend vindt. Een punt van aandacht om flink mee te gaan trainen! Zijn eerste socialisatie is niet al te best geweest, Ivo is daarom niet geschikt voor mensen die voor het eerst een pup nemen, hij heeft extra begeleiding nodig van een ervaren hondenmens.

Verder is Ivo echt een jonge pup: speels, druk, leergierig, nog niet helemaal zindelijk en moet alles nog leren. Ook alleen thuis zijn, mee in de auto, commando's, uitlaten aan de riem moet allemaal netjes en leuk verder aangeleerd worden. Hij is erg ondeugend en geen eten is veilig thuis! Dat wordt zo van tafel, bord of aanrecht gestolen!

Het is nog onbekend of hij met katten kan. We raden hem niet aan bij kinderen omdat hij zelf nog zo onzeker en instabiel is qua gedrag. Ook zal hij erg druk kunnen worden van de prikkels en drukte die een kind met zich mee brengt. Dat maakt zijn opvoeding extra uitdagend.

Wilt u met ons, de medewerkers van De Wissel, contact opnemen kijk dan op dierenopvangdewissel.nl of bel 058 2664300. Natuurlijk vragen wij langs deze weg ook aandacht voor alle andere dieren die in onze opvang verblijven. Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Harlingen, Franekeradeel, Het Bildt, Littenseradeel, Menaldumadeel, Vlieland en Ameland.