Wietse Brouwer en Gillian Fletcher pakken danstitel in Zalen Schaaf

Leeuwarden - Het diplomadansen stond de afgelopen week centraal bij dansschool Saco Velt. Meer dan vierhonderd leerlingen behaalden hun diploma, maar de meeste aandacht ging naar de slotavond in Zalen Schaaf.

Er werden naast het diplomadansen twee wedstrijden georganiseerd, namelijk een eerstejaars wedstrijd en een wedstrijd om het kampioenschap van de dansschool allround.

Het werd een zinderende avond met als uiteindelijke kampioenen Wietse Brouwer en Gillian Fletcher. Het zilver ging naar Leennart Joustra en Michelle van de Graaf terwijl Hendrik Boomsma en Rosa Jong het brons ontvingen. Kampioenspaar bij de eerstejaars werden Maren de Graaf en Ambersophie Bakker.Tevens was er deze avond weer een 'Miss Ballroom' verkiezing en ook deze schaal ging naar Gillian Fletcher. Tot meest talentvol paar werd Ivar Eyzenga en Sara Zarza uitgeroepen.

,,Een fantastische avond in Schaaf en iedereen hoopt dat dat nog lang mag duren in dit markante gebouw, een zalencentrum wat op de nominatie staat om gesloten te gaan worden. Ik hoop dan ook van harte dat dat de gemeenteraad besluit om deze oude ballroomhal van Leeuwarden voor sloop te behoeden", aldus dansschoolhouder Saco Velt na afloop.