Deelstra pakt goud in halve finale en plaatst zich voor NK turnen

Kampen - De halve finale turnen voor heren werd zaterdag 21 april gehouden. Simon Deelstra van gymnastiek vereniging UDI-Warga deed hier met succes aan mee.

Simon turnde een hele goede wedstrijd. Afgelopen tijd heeft hij in de trainingen zijn oefeningen een beetje aangepast, zodat hij op verschillende toestellen een hogere uitgangswaarde had. Simon had als doel om super netjes te turnen, zodat hij zo weinig mogelijk aftrek kreeg op zijn elementen en hierdoor bij de beste twaalf zou eindigen. Alleen de beste twaalf turners mogen door naar het NK. Hij behaalde zijn doel en won goud en heeft zich dus gekwalificeerd voor het NK op 2 juni in Hoofddorp.

Daarnaast kon hij zich deze wedstrijd kwalificeren voor het NK-toestelfinale. Per toestel wordt er bij de halve finale gekeken naar de beste zes turners, die mogen op 3 juni  in Hoofddorp turnen als toestelspecialisten. Simon heeft zich op vloer, voltige, ringen, brug en rek geplaatst voor het NK-toestelfinale.  Komende tijd zal het accent tijdens de trainingen op extra elementen liggen, waardoor de uitgangswaarden van de oefeningen hoger worden.