3VOOR12/Friesland gaat radiomaken

Leeuwarden - 3VOOR12/Friesland gaat vanaf donderdag 26 april radiomaken. Naast de website van het alternatieve popmuziek platform komt er nu ook een radioprogramma.

Het programma wordt gepresenteerd door Joshi Kuiper en de muziekredactie is in handen van Theo van der Veer. Het programma wordt elke donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur uitgezonden op LEO FM (106.1 FM) en is ook online te beluisteren op www.omroepleo.nl.

Al bijna twintig jaar is het programma 3VOOR12 op NPO 3FM toonaangevend voor de ontwikkelingen op het gebied van de alternatieve popmuziek. 3VOOR12/Friesland richt zich als lokaalafdeling van 3VOOR12 geheel op de Friese popscene. Naast live recensies, albumrecensies en interviews die te lezen zijn via onze website en social media, willen we nu ook de Friese artiesten, festivals en projecten middels ons twee uur durende wekelijkse radioprogramma belichten.

De missie van 3VOOR12/Friesland Radio is zo uitgebreid mogelijk de Friese alternatieve muziekscene aan de luisteraar presenteren. Dit geschiedt door het draaien van relevante nieuwe muziek, afgewisseld met klassiekers van Friese bodem. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan optredens op de Friese poppodia, de invulling van festivals en komen onder meer muzikanten en bijvoorbeeld programmeurs aan het woord.