Leeuwarden kleurt oranje op Koningsdag

Leeuwarden - Leeuwarden heet jaarlijks op Koningsdag zo’n honderdduizend bezoekers welkom.

Ook dit jaar belooft het op 27 april weer een gezellig evenement te worden met een van de grootste vrijmarkten van het Noorden en verschillende feesten in de binnenstad.

Maatregelen

Om alles in goede banen te leiden zijn er enkele preventieve maatregelen getroffen. Zo zijn er spelregels voor de vrijmarkt en gelden er huisregels in de binnenstad. Het openbaar vervoer heeft een aangepaste dienstregeling en zijn er verkeersmaatregelen genomen.

 Zwerfafval

Samen houden we de stad schoon, ook op Koningsdag! Naast de veertig extra afvalbakken in de stad staan er op vijf locaties in de binnenstad extra grote inzamelcontainers.

Vervoer

Het centrum van Leeuwarden is tot 17.00 gesloten voor auto’s. Er is op deze dag geen controle in de blauwe zone rond het centrum van de binnenstad. De garages Klanderij en Hoeksterend zijn op 27 april open van  07.00 tot 19.00 uur.  De Oldehoofsterkerkhof is de gehele dag gesloten op Koningsdag. Het Zaailand is zoals altijd de gehele 24 uur geopend. De fietsenstalling Zaailand is van 7.30 tot 06.00 uur open. Sint Jacobstraat is vanaf 19.00 tot 6.00 uur open.

Meer informatie

Bij winkels, horeca en supermarkten in en om Leeuwarden zijn gratis programmaboekjes te verkrijgen. Daarin is een plattegrond van de binnenstad opgenomen. Deze wordt ook tijdens Koningsdag uitgedeeld. Informatie is ook te vinden op mooileeuwarden.nl.