Rugby Colts Fryslân kampioen

Leeuwarden - De Colts Fryslân zijn afgelopen weekend officieel kampioen geworden in de Bowl regio Noord (poule A), de tweede jeugdrugbydivisie in de leeftijd van zestien tot negentien jaar in Nederland.

Op 28 april hebben zij nog één wedstrijd te spelen maar kunnen wat punten betreft niet meer worden ingehaald. Dit is een fantastische prestatie zeker omdat de colts Fryslân een samengesteld team is van colts van rugbyclub Greate pier, de Feanster rugbyclub en rugbyclub Drachten.

Op 12 mei zal worden gestreden tegen de kampioen in de Bowl regio Zuid (poule B), rugbyclub Bekaro uit Roosendaal. Als deze wedstrijd wordt gewonnen dan zijn de colts Fryslân Nederlands kampioen, en dat is een unieke prestatie want dit is nog nooit eerder gebeurd. Deze spannende wedstrijd zal worden gespeeld in Drachten als afsluitende wedstrijd na de Friesland Cup voor senioren.

Op bovenstaande foto staan (vlnr): Margriet (coach), Sander, Raymond, Matthew, Sietze, Nicky, Ruben, Mick, Gerben, Dylan, Wouter (coach); Duncan, Valentijn, Leroy, Bram V, Bram B, Jens, Storm (midden); Jacob en Tiemo (voor).