Juf Jannie gaat met pensioen

Leeuwarden - Juf Jannie Bijlsma (63) gaat binnenkort met pensioen en woensdag 25 april namen alle groepen van obs De Vosseburcht in Leeuwarden alvast gezamenlijk afscheid.

Jannie Bijlsma gaat na de zomervakantie stoppen met haar werk in het onderwijs. Toch zal ze altijd juf Jannie blijven, want als je ruim veertig jaar (!) - vooral - als kleuterjuf in het spier bent geweest in het onderwijs ben en blijf je voor al die bekenden gewoon - maar ook heel speciaal - juf. 

Door de jaren heen werkte ze op vele scholen waaronder De Lepelaar, De Hoogfenne, De Menno van Coehoornschool, De Leeuwerikschool en De Vosseburcht. Het waren bijna allemaal kleuterklassen waaraan ze les gaf. 

Juf Jannie: ,,Het was één groot feest! De kinderen stonden (en staan) daarin altijd boven alles. Ik heb al die tijd vanuit mijn gevoel, maar ook vanuit mijn ratio gewerkt. Daarnaast vond ik de ontwikkeling als mens in mijn werk heel kostbaar.
Mijn tijd in de GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschaps Raad) vond ik een hele mooie periode: de volwassen dialoog, invloed mogen hebben op het grote geheel en vooral knokken voor de goede zaak, voor de positie van personeel." 

Toekomstplannen

,,Ik houd van dieren en de natuur. Ik neem straks weer twee honden, dan mag ik iedere dag met ze wandelen. Ook wil ik Nederland, wat zo’n mooi land is, nader verkennen. Misschien koop ik wel een caravan. Ik heb helemaal niks met saai en ben van plan van onverwachte feestjes, het leven en van kleine dingen te gaan genieten."

Die toekomstplannen kregen nadrukkelijk aandacht tijdens het grootse 'voorafscheid' van vanmorgen. Het afscheid van haar klas volgt immers aan het einde van dit schooljaar, maar, zoals reeds gemeld, zette de gehele school hun juf Jannie vandaag al in het zonnetje. Circus Salto was namelijk neergestreken in de speeltuin naast Obs De Vosseburcht en dat was natuurlijk een perfecte plek om met alle groepen samen te komen en juf Jannie - met een speciaal voor haar geschreven lied - toe te zingen en met de nodige cadeaus te verwennen. De cadeaus bestonden onder meer uit reischeques om in een aantal steden te overnachten (juf noemde dit 'op avontuur gaan'), dinerbonnen, boekenbonnen, gitaarlessen en zelfs koeien knuffelen!

Juf Jannie was oprecht blij en dankbaar met alle geschenken en ook zichtbaar aangedaan door alle aandacht. Ze stak dit dan ook niet onder stoelen of banken zoals op een van de foto's én ook in het filmpje te zien is.