Doorloper | Voelde me snel thuis in Leeuwarden

Leeuwarden - Timo de Jong is een 29-jarige, uit Meppel afkomstige, muzikant. Hij woont sinds een half jaar in Leeuwarden. Dat en meer in de Doorloper van deze week.

Leeuwarden is voor mij:
In korte tijd echt een thuis geworden. Ik heb hier 3,5 jaar op school gezeten dus was al een beetje bekend met de stad, maar sinds ik er woon heb ik nog veel meer van haar charme mogen ontdekken! Mijn favoriete plekken zijn het Rengerspark en de markt op vrijdag.

Vroeger stapte ik altijd in:
Stappen is niet echt voor mij weggelegd. Als ik al in de horeca te vinden ben is het voor live muziek en dan vind ik Neushoorn en Asteriks tof.

De laatste keer dat ik goed gelachen heb:
Nagenoeg elke keer dat we met de band samenkomen is het leuk. We hebben een nieuw album af vol met hele toffe swingende country rock’n’roll en het moment dat die online staat, spring ik een gat in de lucht!

En dat ik boos was:
Ik ben niet zo gek snel boos te krijgen, maar ik kan mij wel ergeren aan het slechte rijgedrag in het centrum van de stad.

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb:
Ik lees heel graag, dus het is onmogelijk om één beste boek uit te kiezen. Ik ben een groot fan van Iain Banks, daar heb ik wel zestien boeken van. Ik lees meestal in het Engels, maar heb wel altijd een zwak gehad voor de boeken van Jan Terlouw.

Maak me wakker voor:
Goede muziek en goed eten.

Als ik niet in Leeuwarden woonde, dan:
Woonde ik in Groningen of Zwolle. Beide leuke steden met een soortgelijke 'vibe' als Leeuwarden.

Ik zou graag de volgende personen voor een lintje willen nomineren:
Elke Leeuwarder die op welke manier dan ook een bijdrage levert aan de stad. Zijn wel een heleboel lintjes, maar dat halen we dan gewoon van het CH2018 budget af.

Wat ik vroeger altijd wilde worden is:
Muzikant en rijk. Gelukkig is één van de twee wel gelukt..

Hoogtepunten in mijn leven zijn er genoeg, maar wat er echt uitspringt:
Het feit dat ik kan leven van mijn werk als muzikant, maakt me ontzettend gelukkig.

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom:
Muziek opzetten. Meestal een elpee, gekocht bij één van de vele goede plekken waar je deze kunt kopen in Leeuwarden.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.